Dissabte passat vam finalitzar el primer bloc del programa formatiu: JCI Activa’t. Per a aquests primers caps de setmanes, hem tingut la sort de comptar amb les formacions de:

  • Les 10 sagetes de l’emprenedor – Albert Riba
  • Motivació i Lideratge – Víctor Monreal i Magí Senserrich
  • Gestió d’Equips de Treball – Lluïsa Font i Laia Piera

L’Albert Riba va donar el tret de sortida amb un curs relacionat amb les dificultats inicials dels emprenedors sobretot quan volem explicar en què consisteix el nostre projecte. Durant aquell matí, els participants van conèixer les tècniques per preparar un Elevator Pitch ordenat i precís, aplicant les 10 preguntes que segons Riba tot emprenedor s’ha de preguntar per tal de transmetre un missatge amb valor, i el van posar en pràctica rebent el feedback del formador i de la resta de companys.

Les 10sagetes

En el curs de Motivació i Lideratge, els nostres companys de JCI Tarragona i JCI Terrassa, en Víctor i en Magí, van endinsar als participants a la planificació de les accions necessàries per aconseguir la visió i la motivació personal. També es van explicar les característiques bàsiques d’un líder, fomentant la participació dels assistents per debatre les diverses opinions que sorgien. A través d’exercicis pràctics, els participants van poder viure la teoria exposada valorant el paper del líder en diverses situacions plantejades.

Motivació i lideratge

Finalment, va tenir lloc el curs de Gestió d’Equips de Treball amb Lluïsa Font i Laia Piera, membres de JCI Barcelona. L’objectiu principal del curs era destacar la diferència entre un grup i un equip de treball, donant a conèixer les característiques essencials del segon. Amb exemples i exercicis, les formadores van voler posar en situació als participants perquè veiessin de manera pràctica la diferència entre els dos conceptes i entenguessin que sense un líder al capdamunt, la gestió d’un equip era impossible.

Equips de treball

Laia Piera, VP Formació 2014